Historiske Militære Kjøretøyers Forening

HMKF er den største klubben i Norge for militærhistoriske kjøretøy. Med nesten to tusen medlemmer er dette samtidig en av de største bilklubbene i Norge generelt. Historiske Militære Kjøretøyers Forening har eksister i flere tiår – den spennende bilklubben ble stiftet så tidlig som i 1971. Formålet er å bevare militærhistoriske biler av betydning, samt spre kunnskap om disse i Norge. Militære biler har lenge blitt brukt i Norge, som regel av norske styrker, men også av utenlandske kontingent på norsk jord.

Få, men veldig populære kjøretøyer

Det er ikke mange som har militære kjøretøy stående hjemme i garasjen, men interessen for slike biler er fortsatt stor på grunn av deres historiske betydning. Derfor er publikum alltid velkomne på de ulike arrangementene HMKF organiserer hvert eneste år. Treff, stevner og fremvisninger er alltid under planlegging, og på Historiske Militære Kjøretøyers Forenings hjemmesider kan man raskt og enkelt finne ut når neste arrangement settes i gang. HMKF samarbeider ofte med andre historiske klubber og organisasjoner, og under årets pinsetreff så man både NMKF, Panservenner og Hundegruppen samle seg på Trandum for å vise frem nordmenns kjærlighet for vår militære historie.

Det neste store treffet tar plass i august, på Høytorp Fort ved Mysen. Dit kommer historiske militære kjøretøy fra fjernt og nært for å diskutere historie og kultur, samt dele sine opplevelser og tanker med besøkende. Er du glad i vakre, store biler fra ulike tidsepoker, er det bare å ta turen til Høytorp. Kun en times kjøring fra Oslo langs E18, og du er fremme.