Kjenner du bilmerket?

car_194749796

Dette amerikanske bilmerket assosieres framfor alt til bilens tidlige barndom i Detroit, men er fortsatt en av de største i verden. Bilen bærer navnet etter mekanikeren (og etterhvert eieren) som oppfant den, og den mest berømte modellen har en T foran navnet. Klarer du den?

Produsenten av denne italienske traveren holder til i Torino. Mens dette bilmerket naturlig nok står noe i skyggen av sine mer glamorøse italienske rivaler, er dette faktisk Italias største bilprodusent. Konsernet eies i dag av familien Agnelli, som også er hovedeier av byens fotballklubb Juventus.

Russiske biler har med rette et temmelig dårlig rykte, men denne klassiske produsenten har om ikke annet oppnådd kultstatus med sine primitive, slitesterke, nusselige biler.

Dette bilmerket representerer det ypperste innen britisk eleganse, og er nærmest synonymt med rikdom og makt. Både bilens karakteristiske utseende og håndlagede interiør kan trygt kalles ikonisk, hvilket vel også forklarer hvorfor den gjerne står parkert foran femstjerners hoteller. Produsenten av bilen laget i sin tid også motorer til de britiske jagerflyene som vant Battle of Britain.

Vi skal tilbake til Italia, denne gangen til det som for mange er sportsbilen med stor S. Dette bilmerket har siden Formel 1-sirkusets oppstart også vært helt i front innen innovasjon og teknologi, og var blant annet tidlig ute med sine nå karakteristiske dører.