Store bilmerker innen Formel 1

Formel 1 er bilsportens raskeste konkurranse, med de heftigste bilene og de mest moderne teknologiene. Formel 1 er den mest prestisjefulle bilsporten på kloden – enhver profesjonell bilist drømmer om å sette seg bak rattet til en av de kraftige doningene og sette ut på sitt livs race. Formel 1 har de sterkeste motorene av alle racebiler, og farten man ser bilene komme opp i er til å bli svimmel av. De raser forbi i hundrevis av kilometer i timen, samtidig som de på ufattelig vis klarer å komme seg forbi vanskelige svinger og ulikt bakkenivå.

Sterk konkurranse mellom konstruktører

De to største rivalene i konstruktørmesterskapet historisk sett er Mercedes og Ferrari – Tyskland mot Italia. Den velkjente konstruktøren Mercedes og like godt kjente Ferrari har byttet på å vinne mesterskapet i ulike perioder, med mindre produsenter som Renault like i hælene.

Mercedes best så langt i år med to toppkjørere

Mercedes har det beste teamet også i år, i hvert fall hittil, med storstjerna Lewis Hamilton på førsteplass sammenlagt. Like bak finner man lagkameraten Nico Rosberg – det ser ut til at disse to kommer klamre seg fast til toppen, noe tippesider allerede har lagt merke til. De to kjempene fra Ferrari-teamet er dog ikke langt bak, med Sebastian Vettel på en tredjeplass, kun tjue poeng bak Mercedes-førerne. Finnen Kimi Raikkonen har ikke hatt sin beste sesong så langt, men med så lang erfaring som den kjente Formel 1-føreren har, vil vi sikkert se en utrolig spennende innspurt under de neste løpene.

Mye oppmerksomhet rundt både biler og førere

Formel 1 er en unik sport, siden det hele ikke bare handler om sjåførene som sitter bak rattet. Selvfølgelig er det store Formel 1-førere som får mest oppmerksomhet – de fleste har vel hørt om Michael Schumacher og Ayrton Senna, som til og med har fått klokker skapt i sitt minne. Derimot er det to konkurranser som foregår samtidig hver gang et nytt Formel 1-løp skytes i gang. Her konkurrerer nemlig ikke bare førerne, men også bilprodusentene! Ja, Formel 1 handler veldig mye om motorene og deres utvikling, og det er her produsentene kjemper om retten til å kalle seg verdens beste.