Store bilmesser i Norge

1701671-norway-flag-on-country-map

Bilmesser er big business i forbrukerparadiset Norge, hvor den jevne strømmen av petrodollar har gitt oss en levestandard våre stakkars besteforeldre bare kunne drømme om. Dette har også bilbransjen fått merke, og utenlandske bilprodusenter – vel, de er alle utenlandske – har etterhvert fattet interesse for det norske markedet.

Oslo Motor Show (OMS), som går av stabelen i oktober hvert år, er Norges mest besøkte bilmesse. Navnet er for øvrig en tanke misvisende ettersom messen strengt tatt finner sted i Lillestrøm, men skitt au, Lillestrøm er close enough. OMS er utstillingsvindu for det som kreker og går av bilprodusenter, og i den gigantiske messehallen har de masser av plass å boltre seg på. I tillegg til årets nyeste modeller kan man også glede seg til gjensynet med luksusbiler i millionklassen, som i fjor kastet slik glans over arrangementet. Lettkledde kvinner i totalt politisk ukorrekte bikinier vil også stå strategisk plassert rundt omkring i messehallen. Selv gleder vi oss imidlertid aller mest til den store Amcar-utstillingen, som i år får sin egen hall.

Norges største bilmesse finner sted omtrent samtidig med OMS, det vil si fra 28. til 30. oktober. Vi snakker om bilmessen i Straume Idrettspark på Sotra utenfor Bergen, et absolutt must for alle bilinteresserte vestlendinger.