Triumph i Norge

Triumph var et britisk bil- og motorsykkelmerke som eksisterte mellom 1885 og 1984. Dette historiske merket tok Europa med storm i etterkrigstiden, spesielt på 70-tallet når de klassiske Triumph TR6 og Triumph Dolomite kom ut. Også i Norge fikk Triumph stor oppmerksomhet, derfor var det mange sure miner her i landet når selskapet gikk under.

To klubber å velge mellom for de stolte eierne av Triumph

Heldigvis har man to klubber som samler Triumph-eiere her i landet. Triumph Owners MCC, forkortet TOMCC, er klubben for de nordmenn som eier en Triumph-motorsykkel, mens Norsk Triumph Klubb, forkortet NTK, er klubben for heldige eiere av Triumph-biler.

Norsk Triumph Klubb – NTK

Norsk Triumph Klubb ble grunnlagt i 2001, altså mer enn 15 år etter at bilmerket ble nedlagt. NTK har et eget medlemsblad som forenkler den daglige kontakten mellom medlemmene – bladet har navnet Driveline og utgis med jevne mellomrom. Uansett hvilken type Triumph du har stående hjemme i garasjen, er du hjertelig velkommen til å melde deg inn i Norsk Triumph Klubb eller Triumph Owners MCC. Begge klubbene holder årlige arrangement der medlemmene for samle seg og diskutere Triumph, samt gråte litt på grunn av det dype savnet for bilmerket som dessverre ikke holdt takt med tiden.

Norsk Triumph Klubb er organisert under LMK, Landsforeningen for Motorhistoriske Kjøretøy, altså er dette en profesjonell organisasjon som vet hva de holder på med. På nettforumet deres kan du finne Triumph-biler til salgs, samt deler og annen rekvisita. De har også en egen YouTube-kanal, der du kan titte på de vakre doningene fra det 20. århundret i ulike omgivelser, alle i toppform og med mange gode år foran seg.