Verdens dyreste bil

norway_money_257050363

Verdens dyreste bil er i skrivende stund Koenigseggs CCXR Trevita, som kan kjøpes til den nette sum av 4.8 millioner dollar, eller omtrent 40 millioner norske kroner. Dette er med andre ord ingen bil for mannen i gata. Snarere representerer Koenigseggs siste modell det siste i rekken av forsøk på å dominere det smale, men meget eksklusive markedet for biler for verdens økonomiske elite.

De svenske produsentene av Koenigsegg brukte et helt nytt poleringsstoff på sitt siste hjertebarn i form av den såkalte Koenigsegg Proprietary Diamond Weave. I praksis innebærer dette en blanding av karbonfiber og resin impregnert med støv fra diamanter. Malingen alene koster derfor også mer enn de fleste biler! Intet ble heller spart på designen, som ble utformet i henhold til prinsippene for Formel 1-biler, altså for å redusere den aerodynamiske motstanden i størst mulig grad. Til dette la produsentene til en dobbeltladet V8-motor. Resultatet er et sant fartsmonster.

På plassene bak Koenigseggs CCXR finner vi Lamborghini Veneno (4.5 millioner dollar), W Motors Lykan Hypersport (3.4 millioner) og Bugattis Veyron (3.4 millioner). Skal man kjøpe en bil i denne prisklassen er det altså på tide å begynne å spare allerede nå.